Warning: A non-numeric value encountered in /home/debbqbra/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5467

Workshops & Catering

Workshops & Catering

Catering op locatie

Met een passie voor koken met pure producten bereiden wij uiteenlopende gerechten vers op iedere gewenste locatie. We koken zowel met als zonder barbecue. Het menu stemmen we graag samen met u af op uw gezelschap, uw wensen en het seizoen. De mogelijkheden zijn divers: van een Amerikaanse barbecue tot uitgebreid lunchbuffet of een verfijnd 8-gangen diner.

Wij zijn inzetbaar voor groepen van 20 tot 700 personen. Desgewenst zorgen wij voor bijpassende wijnen of een goedgevulde bar. Bovendien kunnen wij, in samenwerking met onze partners, uw locatie aankleden met onder andere vuurkorven of een feestelijke tent. Laat ons bijvoorbeeld een echte festivalsfeer creëren in uw eigen achtertuin!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw buurtfeest, bedrijfsfeest, privé-diner of trouwerij? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Download hier onze menu en werkwijze brochure.

Festivalcatering

Ook op festivals biedt de BBQ Brandtweer een pure en robuuste publiekscatering met goede producten. Wij serveren in hoog tempo smakelijke streetfoodgerechten vanuit een geheel eigen, sfeerverhogende stand. Het menu stemmen we graag met u af op uw (vegetarische) wensen. Festivalklassiekers zijn onder andere de BBQBrandtweerburger met homemade ketchup, beercan chicken uit de beer keg en pulled pork met smokey onionsaus, bereid in de Oklahoma Smoker. Onze gerechten worden vers bereid op uw locatie.

Met onze brandtweerwagens en verschillende soorten barbecues zijn wij inzetbaar op de grootste festivals. Naast de publiekscatering kunnen wij bovendien de catering voor uw crew verzorgen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw evenement? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Download hier onze menu en werkwijze brochure.

Workshops

De BBQ Brandtweer is thuis in het geven van kookworkshops en -lessen. De workshops zijn gericht op koken met pure producten en producten van het seizoen. Het specifieke menu stemmen we met u af op uw wensen en het gezelschap.

In de workshops staan aandacht voor verschillende soorten vlees, vis en seizoensgroenten en de bijbehorende bereidingsmethodes centraal. Daarnaast wordt ingegaan op het gebruik van verschillende soorten barbecues en een goede beheersing van hitte. Van grillen tot zacht garen en inclusief de bereiding van salades, sauzen en side dishes.

Workshops en kooklessen kunnen worden gegeven voor groepen van 10 tot – afhankelijk van de locatie – 100 personen. Wij geven workshops op uw locatie, maar kunnen ook gebruik maken van vaste locaties waar wij mee samenwerken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw personeelsfeest, vrijgezellenfeest of activiteit met vrienden of familie? Informeer gerust naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Conferenties & Bedrijfsfeesten

De BBQ Brandtweer staat voor een pure en verantwoorde catering. Wij koken het hele jaar door uiteenlopende gerechten, vers op locatie. Zowel binnen als buiten en zowel met als zonder barbecue. Het menu stemmen wij graag met u af op uw gezelschap, het seizoen en uw wensen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een uitgebreid lunchbuffet, verschillende goedgevulde zomerse salades, sublieme streetfoodgerechten in een festivalsfeer of een verfijnd walking dinner / zittend diner.

Wij zijn inzetbaar voor groepen van 20 tot 700 personen en kunnen de catering op uw bedrijfsevenement tot in de puntjes verzorgen. Zo zorgen wij desgewenst voor bijpassende wijnen, een goedgevulde bar en barpersoneel. Ook kleden wij met zorg uw bedrijfslocatie aan met bijvoorbeeld vuurkorven, onze buitenkeuken en/of een feestelijke tent.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden voor uw conferentie of bedrijfsfeest te bespreken. Download hier onze menu en werkwijze brochure.

Werkwijze & Bedrijfsvoering

De BBQ Brandtweer verzorgt een pure en verantwoorde catering. Met respect voor het milieu en dierenwelzijn kiezen wij onze producten met zorg voor u uit. De gerechten die wij u voorschotelen zijn puur, eerlijk en altijd vers bereid. Robuust of uiterst verfijnd.

Ons vlees

Ons vlees is afkomstig van dieren die op een gezonde en zo natuurlijk mogelijke manier worden gehouden. Deze dieren zijn vooral te vinden bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is en die waarde hechten aan dierenwelzijn en duurzame ontwikkeling.

Wij vinden het belangrijk dat er respectvol met de dieren is omgegaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn, maar ook omdat het een meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress bevorderen de kwaliteit en geven smaakvoller vlees. Ons vlees is dan ook enkel afkomstig uit Nederland.

Onze slager levert vlees van dieren die:

  • zijn geboren bij een Nederlandse veehouder
  • zijn grootgebracht op een Nederlandse boerderij
  • zijn geslacht door een Nederlandse slachterij

Zo voldoen wij aan de regels van dierenwelzijn en voedselveiligheid.

Ons rundvlees

Wij kiezen voor het vlees van Beef Best runderen. Dit vlees is afkomstig van runderen die een goed leven hebben gehad en op een verantwoorde manier zijn grootgebracht. Bovendien is het vlees mals en heeft het een heerlijke smaak. Volgens ons het beste eerlijke stuk rundvlees. Wij gebruiken het voor onze hamburgers, bavette, côte de boeuf en brisket. Ons varkensvlees Ons varkensvlees is afkomstig van familiebedrijven met liefde voor het vak. Duurzaamheid en dierenwelzijn staan in deze familiebedrijven centraal. De varkens krijgen er ruimte om te scharrelen en hebben een gezond dag- en nachtritme. Het vlees van deze varkens voldoet aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Het welzijn in de stal zorgt voor een gezonde vleesgroei. U proeft het terug in de sappige en zacht gegaarde pulled pork, buikspek, ribs en rib roast.

Onze vis

Wat betreft de verse vis, gebruiken wij seizoensvangst met het MSC Keurmerk of vis afkomstig van duurzame kweek. Dikke vette kabeljauw in de zomer en Skrei in de winter. We gebruiken Hollandse garnaaltjes in de salade en vette zalm die zacht gerookt wordt.

Onze groenten

Wij geloven in de kracht van groente. De bodem in Nederland heeft veel te bieden en daarom gebruiken wij graag lokale producten. De zoete Hollandse krieltjes zijn heerlijk voor de aardappelsalades, onze knolgroenten en peen zijn ideaal om zoet te roosteren.

Wij gebruiken pompoenen voor de soepen en risotto’s en koolsoorten voor onze frisse salades. Wist u trouwens dat Nederland stiekem de lekkerste tomaten uit de kas oogst? Vooral de kleine tomaatjes zijn geweldig in smaak.

Milieu

Wanneer wij met disposable materiaal werken, gebruiken wij uitsluitend servies en bestek van bio-composteerbare grondstoffen. Deze disposables zijn aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan de traditionele varianten op basis van petroleum plastic. Bovendien passen ze bij het cradle to cradle-principe.

Alle producten zijn volledig composteerbaar (gecertificeerd volgens EN-13432, de Europese norm voor composteerbare verpakkingen). De hele keten, van grondstof tot aan productie en gebruik is dusdanig ontworpen dat het een zo min mogelijk impact op het milieu heeft.

Onze fijne fikkies stoken wij met hout uit de Betuwe. Een mooie mix van fruithout, essen eiken en beuken.

 

Wat kunt u van ons verwachten

Laat de sirenes loeien!

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden, brandweerwagens en brandweermannen?

Contact